VISSEN - VISCLUB DVC

De VISCLUB DVC is op 10 mei 1977 opgericht door een aantal voetballers die ook wel eens wat anders wilden doen: vissen. De afkorting DVC betekende voor hun Delftse Vrienden Club. Bij de start bestond de visclub uit 13 leden. Tegenwoordig bestaat de visclub uit 25 vissende leden en 18 donateurs. Het doel van de visclub is met zo min mogelijk regels zo veel mogelijk plezier te maken en natuurlijk zo veel mogelijk vis te vangen.

Dat lukt ons goed!

We beginnen op de dag van de wedstrijd ’s ochtends vroeg met een bakkie leut in de kantine. Na het bekend maken van het viswater met z’n allen naar de kant om de nodige witjes te vangen. Na afloop wordt de vis gewogen en op een nette manier weer teruggezet in zijn element. Daarna wordt er afgereisd naar het clubhuis om een drankje en/of broodje te nuttigen. Daar komen uiteraard ook de sterke verhalen boven water over hoe en wat er verspeeld en gevangen is.

De visclub vist ’s zaterdags eens in de veertien dagen.
Het viswater is zoveel mogelijk verschillend, de ene keer dicht bij huis, de volgende keer wat verder weg.
Daarnaast is er ook een uitgebreide agenda van evenementen waaraan tijdens het visseizoen wordt deelgenomen met o.a. de Delftse Clubkampioenschappen, de traditionele tweekamp tegen Full Speed (pas tegen gevist, dik gewonnen), de jaarlijkse Sinterklaas-wedstrijd, de strijd om de Cees van Dongen-beker, een tweekamp tegen de Schubbenjagers en de jaarlijkse kindervisdag: een grandioze dag voor de kleine vismaniakken met koek en zoopie, patat, ijs en ga zo maar door.

Voor de vissers en donateurs van de visclub wordt er ook jaarlijks een dagje uit georganiseerd.

Visclub DVC Delft